Posted: 16 november 2017 by KerkenDier

Het is toch iets anders dan op kantoor zitten: fluitende vogels om je heen terwijl je werkt, heerlijk! Mijn hoofdtaak vandaag is om wetenschappelijke feiten over alle dieren in de Bijbel te vinden, te controleren en in onze database in te voeren. De database is al bijna compleet, maar de feiten zijn dat nog niet. Feiten controleren klinkt misschien een beetje dubbel, maar elke dag komen er nieuwe inzichten bij waardoor “feiten” die op sommige webpagina’s staan alweer achterhaald zijn. Op deze manier komen we steeds meer over de Bijbelse dieren te weten. Waarom dat interessant is? Het is interessant voor Bijbelvertalers, het is interessant om de Bijbelse tijd beter te kunnen begrijpen, maar vooral is het interessant om de Bijbel beter te kunnen begrijpen. God heeft de dieren niet voor niets gemaakt!

Een van de meest interessante dieren tot nu toe vind ik kameleons. Ik dacht altijd dat ze verkleurden als camouflage, maar blijkbaar wordt hun kleurverandering beïnvloed door hun stemming en de temperatuur. Ook gebruiken ze verschillende kleuren om te communiceren. Terwijl ik aan het werk ben, begrijp ik steeds meer hoeveel er is dat we niet over dieren weten en beseffen. Neem nu die communicatie met kleuren, dat is een ontzettend geavanceerde techniek – iets dat we als mensen niet kunnen.

In de namiddag krijg ik een privé rondleiding van een van de dierverzorgers. De dierverzorger vertelt bij elk dier een paar wetenswaardigheden. Zo wil een pad nooit uit de modder komen en de klipdassen, die erg op knaagdieren lijken, zijn eigenlijk verwant aan olifanten. Ze hebben zelfs kleine slagtanden, dat zou je niet verwachten als je ze ziet.