Blog 5: Op les met Bijbelvertalers

Posted: 15 november 2017 by KerkenDier

Vandaag begin ik met het échte werk waarvoor ik in Israël ben. Want behalve het schrijven van een blog, moet er natuurlijk ook gewerkt worden. Wat Kerk & Dier in Israël doet? Heel veel. Kerk & Dier is onderdeel van Stichting Ignea, de voorloper van het Internationaal Instituut voor Dierethiek (IIAE), die wereldwijd projecten op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid uitvoert. Ook in Israël. Het schrijven van educatie voor joodse en christelijke gelovigen is een van de projecten waar ik vandaag meer over leer.

Een van de partners van IIAE is het Bijbels Natuurhistorisch Museum in Beit Shemesh. IIAE helpt het museum met verschillende werkzaamheden en samen wordt er gewerkt aan educatie: zowel in het museum als digitaal. Omdat het een joods orthodox museum is, is de dresscode de komende dagen een rok tot aan de grond. In Jeruzalem is dat heel gewoon, maar in Tel Aviv kijken mensen daar toch een beetje van op.

Omdat ik nog niets van het museum weet, sluit ik om 09.00 uur aan bij een rondleiding voor een groep Bijbelvertalers uit Amerika. We luisteren naar een introductie, kijken een korte film en wandelen dan door het museum. Twee uur vliegen voorbij en ik leer veel nieuwe dingen. Niet alleen over dieren, ook over de Bijbel. Zo blijken Bijbelvertalingen vol fouten te zitten, dat is natuurlijk vooral voor de Bijbelvertalers erg interessant. “Ook hierom is dit werk zo belangrijk, veel van de bijzondere betekenissen zijn verloren gaan,” zegt de gids. Na de rondleiding en de kennismaking met het plaatselijke team, is het tijd om aan het werk te gaan. Mijn taak voor vandaag: ruim 200 dieren en objecten in de catalogus zetten. Hoewel er veel opgezette dieren en objecten zoals sjofars zijn, moet ik ook met een aantal levende dieren werken. Dat is moeilijker dan gedacht, sommige dieren rennen liever hard weg of kruipen snel je kleding in. Als dat maar goed gaat..

Lees ook de andere blogs:
Blog 1: Op zakenreis naar Israël!
Blog 2: Op weg naar Israël
Blog 3: 24 uur in Jeruzalem
Blog 4: Wilde katten en pelikanen
Blog 5: Op les met Bijbelvertalers
Blog 6: Fluitende vogels op het werk

Blog 7: Dierenwelzijn in Israël
Blog 8: Ontmoet Cipora
Blog 9: Tarantula Photoshoot
Blog 10: Kerk & Dier: klaar voor de start!

No Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X